InMoov workshop Night of the Nerds close-up 2018
InMoov workshop Night of the Nerds montage 2018
InMoov-workshop-Night of the Nerds code 2018
InMoov workshop Roosendaal montage vinger

Bouw je eigen humanoïd robotvinger

Dat leer je in deze workshop! En vervolgens zet je (thuis?) zelf je eigen humanoïd robot in elkaar met InMoov. InMoov is de eerste opensource 3D geprinte robot gecreëerd door Gael Langevin. Het is een levensgrote robot  die veel te zien is op maker evenementen Een 3D printer met een 12 x 12 x 12cm printvolume is al voldoende om de onderdelen voor deze robot te printen. In deze workshop ga je met geprinte onderdelen alvast een robotvinger in elkaar zetten.

Lesmateriaal

De workshop start met een presentatie over inmoov en Arduino/ microcontrollers.
Op de laptop staat een instructie video die laat zien hoe je de robotvinger in elkaar zet door de vingerkootjes in de juiste volgorde aan het chassis te verbinden.
Vervolgens sluit je de elektronica aan om de servomotor te bedienen. De servomotor laat de vinger bewegen. Op de instructievideo is duidelijk te zien welke kleuren draden er gebruikt worden en waar ze bevestigd moeten worden.
Nadat je de instructievideo  over de Arduino ontwikkelomgeving hebt gevolgd  kun je de code gaan uploaden naar de Arduino.
De code is beschikbaar op de laptop om ervoor te zorgen dat de basis snel gaat werken..
Wanneer alles werkt is het tijd om te gaan experimenteren met de code. Naast de snelheid kunnen er ook nieuwe functies aan gemaakt worden of bediening via het toetsenbord geprogrammeerd worden.
Het werken met een instructie video heeft als voordeel dat workshop deelnemers  even terug kunnen scrollen als iets niet goed werkt en dat zij hun eigen tempo kunnen aanhouden.
Deze workshop heeft raakvlakken met mechatronica, robotica, elektronica en programmeren.

Workshopmateriaal

Per twee leerlingen is er een ontwikkelset beschikbaar die bestaat uit een laptop, arduino uno of vergelijkbaar (esp32), 3D geprinte robot vinger onderdelen, servomotor, schroeven bedrading en gereedschap.

Tijdsduur

De tijdsduur kan variëren tussen 1 en 4 lesuur.

Benodigdheden:

Stoelen, tafels en stroom.

Locatie:

Geheel Nederland.

Marten de Groot bedankt!

Marten de Groot heeft het chassis fingerstarter voor deze workshop ontworpen.

© Copyright - Eduduino | Disclaimer